Waarom je gelukkiger wordt van klein geluk.

 

Dat mooie huis, die grote auto of die wereldreis. Allemaal dingen waar we blij van worden. We blijven er naar verlangen en denken dat alles opgelost is als we dat bereiken. In werkelijkheid is dit niet zo. Het zorgt voor een korte kick en daarna beland je weer in je oude gevoel of de ‘dagelijkse sleur’. Niet het recept voor een gelukkig leven dus. Maar wat dan wel?

Houd het klein
Wat als je geluk wat kleiner maakt? Als je het terugbrengt naar momentjes die een glimlach op je gezicht toveren? Je een blij gevoel geven. Kleine momentjes van dankbaarheid en liefde. Een momentje met een sparkle. Je gaat niet op zoek naar die enorme high, maar je bent dankbaar voor kleine en fijne momentjes.    

   

Waar werd je vandaag blij van?

Waar werd je vandaag blij van?
Moet je wachten op die kleine momentjes? Nee, je kunt ze vinden in het dagelijks leven. Misschien moet je daar in het begin even je best voor doen. Alles begint namelijk met bewustwording. Stel jezelf aan het einde van de dag de vraag: waar werd ik vandaag blij van? Probeer de dagen erna opmerkzaam te zijn en als je een fijn momentje ervaart: leg het vast! Jouw geluksmomentje in the pocket!

Simpele alledaagse dingen
Jij bepaalt dus zelf wat jouw geluksmomentje is. Wees je er van bewust dat simpele alledaagse dingen al geluk met zich mee kunnen brengen. Een wandeling in de natuur, een kopje thee met een vriendin, zonnestralen op je gezicht of dat mooie liedje op de radio. Hoe kleiner je geluksmomentjes, hoe makkelijker je geluk kunt ervaren.

Zullen we beginnen? <3