One moment a day Foundation. Een droom die uitkomt! Vanaf het begin van One moment a day heb ik dit al in mijn hoofd gehad. Goed doen met een Foundation. Ik wilde het groot opzetten, maar dat hoeft eigenlijk helemaal niet. Dus ik begin klein. Want kleine dingen dragen bij. Het gaat om de positieve intentie die erachter zit. Deze Foundation sluit ook volledig aan bij mijn missie met One moment a day. Dus: Let’s make the world a little bit prettier. 

 

Waar ik in geloof

Goede dingen doen. Dingen voor elkaar doen. Er voor zorgen dat iedereen het goed heeft. Daar geloof ik in. Ik vind het moeilijk te begrijpen dat er mensen zijn die niet voldoende eten hebben, geen dak boven hun hoofd hebben. Terwijl er rijke mensen zijn die ontzettend veel geld hebben. Als je het mij vraagt zou dit veel eerlijker verdeeld mogen zijn. Ik vind dat iedereen voorzien moet zijn in de basisbehoeften: voedsel, onderdak, veiligheid. Iedereen heeft op deze basis. Het gaat me aan het hart dat dit nog niet het geval is. Laten we er samen in ieder geval voor zorgen dat iedereen, ook juist in een moeilijke situatie, zich gezien en gehoord voelt. Zich gesteund voelt.         

 

Kleine stapjes die bijdragen 

Met kleine stapjes. We kunnen niet in één dag de wereld veranderen. Maar we kunnen wel kleine stapjes maken. Kleine stapjes de goede kant op. Kleine stapjes die een klein (of groot) verschil maken. En dat gaat niet altijd om geld. Het kan ook gaan om tijd, aandacht, middelen, positiviteit. Daar staat deze Foundation ook voor: “Kleine stapjes die bijdragen.” Vanuit One moment a day hebben we prachtige producten die inzicht geven in je eigen geluk. Wanneer iemand in een moeilijke situatie zit, kan het net helpen dat hij ziet wat hij wel heeft. Dat maakt verschil.     

Samenwerken

In eerste instantie zijn we gestart met één samenwerking/project met Liemers Vitaal. Een boekje doneren voor iemand/een gezin die minder middelen heeft. Het zijn mensen die gebruik maken van de voedselbank en andere (financiële) hulp. Wanneer je in die situatie zit, kan het heel fijn en welkom zijn om je te richten op wat je wél hebt. Op wat je wél gelukkig maakt. 

Vorige week kwam er een tweede project op ons pad: de Valentijnsactie van Stichting Everyday People. Zij willen 100 tasjes vullen met o.a. het Boekje voor klein geluk. Dus daar zijn we mee gestart! 

Omdat ik heel erg geloof in ‘samen’, vertel ik je kort wat deze mooie partijen doen en hoe we samen de wereld mooier maken.  

 

Liemers Vitaal & Hart voor elkaar

Liemers Vitaal. Een prachtig bedrijf die zich, in hun omgeving, inzet voor vitaliteit & beweging. Door te wandelen kun je ‘fitcoins’ sparen en die filcoins kun je dan weer inwisselen voor korting op dingen. Je kunt denken aan bowlen, een magazine, een workshop en vele andere dingen. Vanuit het onderdeel ‘Hart voor elkaar’ doen hier ook mensen aan mee die een kleinere portemonnee hebben. Zij hebben er veel baat bij als ze een keer iets leuks kunnen doen of beleven. Heb je het financieel goed? Dan kun je ook fitcoins sparen en deze doneren. Vorig jaar zijn er op die manier 16 Boekjes voor klein geluk gedoneerd aan zorginstellingen voor ouderen. Ze kunnen nu samen geluksmomentjes verzamelen, zo mooi!

Er zijn inmiddels 3 boekjes gedoneerd! Het mooie is dat je, als donateur, ook een persoonlijke boodschap toe kunt voegen. Dat maakt het nog persoonlijker en mooier voor de ontvanger.

Liemers Vitaal Hart voor elkaar

Stichting Everyday People

Een prachtige stichting die zich inzet voor alledaagse mensen met ongewone problemen. Stichting Everyday People is er voor mensen als jij en ik. Denk aan eenzame ouderen. Of kwetsbare kinderen, die niemand hebben om mee te spelen. Wij helpen kinderen, ouderen en daklozen. Ons uitgangspunt is dat iedereen ertoe doet. Ieder kind verdient het om te spelen. Alle opa’s en oma’s verdienen aandacht en iedere dakloze mag zich mens voelen. Hoe mooi is dat?

Voor Valentijnsdag willen zij 100 tasjes vullen met mooie dingen om zo de eenzame ouderen liefde te geven. Daar willen wij natuurlijk graag een bijdrage aan leveren. Ons doel is om 100 Boekjes voor klein geluk te verzamelen en te doneren.

We zijn dus op zoek naar donateurs! Er zijn inmiddels 28 boekjes gedoneerd voor dit project, dus we hebben nog wat te gaan. Help jij ons mee door het doneren van een boekje voor klein geluk?   

Laten we samen de wereld mooier maken 

Deze twee projecten is al een prachtig begin waar we trots op zijn. Elke donatie is meer dan welkom en word liefdevol en dankbaar ontvangen. Ik hoop in de toekomt meer mooie dingen te kunnen doen. Ik geloof in een samenleving waarbij mensen er voor elkaar zijn. Elkaar helpen met tijd, aandacht, geld of wat je ook te delen hebt. Alles is welkom. 

Neem ook een kijkje op de foundationpagina. We houden je daar op de hoogte van al onze activiteiten voor de Foundation: https://onemomentaday.nl/foundation/