Kleine geluksmomentjes… zo simpel soms, maar enorm waardevol! Vaak gaan we aan de kleine geluksmomentjes voorbij. We zien ze niet of we nemen ze misschien wel voor lief. Maar wat als je nou eens echt gaat opletten? Gaat opmerken welke momentjes jou een goed gevoel geven. Dat momentje van waar je een glimlach van op je gezicht krijgt, een twinkel in je ogen. Is er dan stiekem niet veel meer om blij van te worden? En is de optelsom van al die kleine geluksmomentjes niet gewoon geluk? 

Open je ogen en zie ze…

Het dagelijkse leven gaat vaak snel aan ons voorbij. We hebben veel te doen en laten ons leiden. We haasten ons om van de ene naar de andere plek te komen. In die tussentijd gebeurt er veel, maar zien we dat ook? Want juist de kleine, mooie dingen lijken soms simpel, maar kunnen een enorme impact hebben op onze gemoedstoestand. Ze kunnen van een normale dag een bijzondere dag maken, een dag met een gouden randje.

De kunst is om de geluksmomentjes te zien. Om je ogen open te houden, om je heen te kijken, nieuwsgierig te zijn en om je te laten verrassen. In dit artikel zetten we 40 kleine geluksmomentjes op een rijtje. Geluksmomentjes die je overkomen… maar ook kleine geluksmomentjes die je zelf kunt creëren. Je hebt invloed op jouw geluksgevoel! Het is vaak maar net wat je ziet.

Laat je inspireren door deze 40 kleine geluksmomentjes

1. Opstaan en je beseffen dat je je blij voelt
 dingen lijken vanzelfsprekend. We staan op, ontbijten en starten met de dag. Oprah Winfrey zei: “Als ik ’s morgens opsta, ik kan gewoon naar de badkamer lopen en ik voelt me oké, dan heeft mijn dag al 5 sterren van de 5 sterren.” Je kunt je eerste geluksmomentje dus al binnen hebben als je opstaat.

2. Lachen naar een wildvreemde op straat
Op straat zie je dat veel mensen op zichzelf gericht zijn. We zijn niet snel geneigd om contact te zoeken met andere mensen. Kijk op straat eens om je heen. Komt iemand je tegemoet lopen, zoek dan eens oogcontact en geef een mooie glimlach. Je krijgt vast een mooie lach terug.

3. Lekker naar buiten met de eerste lente zonnestralen in je gezicht
De winter duurt vaak net iets te lang… maar dan, die eerste echte zonnestralen! De zonnestralen die je het gevoel geven dat de lente eraan komt. Je wilt het liefst je jas uit trekken en op een bankje zitten. 

4. Op de bank een goed boek lezen
Even tijd voor jezelf, in je eigen wereld met een mooi boek dat je zelf uitgekozen hebt. Ontspannen en heerlijk in het moment zijn. 

5. Naar bed gaan met een vers opgemaakt bed
De dag is voorbij en je bent moe. Wat is er dan lekkerder dan een vers opgemaakt bed! Heerlijk onder de frisse dekens en je ogen dichtdoen.

6. Spontaan een lief appje krijgen
Appjes die we krijgen zijn vaak functioneel, iemand laat iets weten of vraagt wat. Maar soms krijg je gewoon een lief appje! Iemand die blij met je is, die je bedankt of iemand die wat liefs tegen je zegt. 

7. Bloemen (plukken)!
Bloemen maken blij! Een mooie bos tulpen in huis brengt het voorjaar naar binnen! In de zomer is het ook heerlijk om veldbloemen te plukken. Je eigen bosje wilde bloemen. Je voelt je weer net een kind.    

8. Een warme douche in de ochtend
Zo simpel kan het zijn. Die heerlijke warme stralen water die je lichaam verwarmen. Die paar minuten douchen in de ochtend kan al zo fijn zijn!

9. Een knuffel van een vriend(in)
We doen het te weinig: knuffelen! Terwijl knuffelen zo goed voor je is. Je maakt namelijk het gelukshormoon oxytocine aan en voelt je direct beter. Een begroeting van een vriend of vriendin met een knuffel is een mooi geluksmomentje. 

10. Lekker de tijd nemen om te koken
Eten moeten we elke dag. Hoe heerlijk is het als je lekker de tijd neemt om te koken. Met je volle aandacht je avondeten klaarmaken. Je maakt van een normale activiteit een fijn momentje.

Herken je al geluksmomentjes?

11. De wind door je haren
Soms is het stiekem heerlijk dat de wind hard door je haren of langs je gezicht waait. Alsof je gedachten wegwaaien en je hoofd leeggemaakt wordt.

12. Je favoriete serie op Netflix
Die serie waar je gewoon heel blij van wordt! Waar je lekker in op kunt gaan. Onder een dekentje op de bank en zelf bepalen hoe lang je blijft kijken. 

13. Een ijsje in de zomer
Als de zon schijnt mag een ijsje eten altijd! Twee bolletjes van je favoriete smaak of een softijsje met discodip. Lekker op de rand van de stoep zitten en naar de mensen om je heen kijken. A moment of joy!

14. Iemand een cadeautje geven
Het is heel leuk om iets te krijgen, maar vaak is het net zo leuk (of leuker) om iemand anders een cadeautje te geven. Geven maakt namelijk ook gelukkig! Dus verras iemand spontaan met een cadeautje en geniet er zelf ook van.

15. Beseffen dat je ergens dankbaar voor bent
Dankbaar zijn is één van de belangrijkste dingen die ons gelukkig maken. Het stimuleert je om te kijken naar wat je wel hebt en waar je blij mee bent. Door een momentje te nemen om te kijken naar de dingen waar je dankbaar voor bent, verandert je dag in positieve zin.

16. Een lief briefje voor iemand verstoppen
Bijna iedereen houdt wel van verrassingen. Je kunt iemand heel makkelijk verrassen door een lieve boodschap op een klein briefje te schrijven en deze te verstoppen in de jaszak of in de tas. Je tovert gegarandeerd een glimlach op iemands gezicht!

17. Op blote voeten lopen
Hoe heerlijk is het om je schoenen en sokken uit te doen en lekker op je bloten voeten te lopen! Over de houten vloer thuis of buiten lekker op het frisse gras. Je voetzolen worden ook nog eens geprikkeld.

18. Een goed gesprek met iemand hebben
Het is bewezen dat mensen gelukkig worden van verbinding met andere mensen. We willen ons onderdeel voelen van iets groters. Dus deel je zorgen, je mooie verhalen en luister naar elkaar. 

19. ’s Avonds een kaarsje aansteken
Het is donker en je zit gezellig aan tafel of lekker op de bank. Steek een kaarsje aan. Kaarslicht zorgt voor een warm gevoel en een fijne sfeer. Een simpel en ontspannen geluksmomentje. 

20. Iemand onverwachts kunnen helpen
Iemand helpen met oversteken, iets oprapen voor iemand of iemand voorlaten bij de kassa. Het zijn allemaal dingen die je kunt doen om iemand anders te helpen of iets goeds te doen. Stel iemand ook eens de vraag: “Kan ik iets voor je doen?”. Geeft dat geen fijn gevoel?

Heb je al een glimlach op je gezicht?

21. Uit volle borst meezingen met een liedje in de auto
Je zit alleen in de auto en plotseling hoor je je favoriete liedje! Hoe heerlijk is het om dan uit volle borst mee te zingen! Niemand hoort je toch en het geeft een gevoel van vrijheid!

22. In de zomer picknicken met vrienden
Het ultieme zomergevoel: kleedje mee, hapjes en drankjes mee en heerlijk samen picknicken. Meer heb je niet nodig. Het zorgt vast voor meerdere momentjes van geluk.

23. Mediteren
Een momentje voor jezelf in ontspanning. Terug naar het hier en nu, je overgeven aan het moment. Even de dag de dag laten.

24. Een complimentje geven
Het kan zo simpel zijn: geef iemand oprecht een compliment! Zie wat iemand goed doet of hoe hij bijdraagt en geef hem of haar een mooi compliment. 

25. Aan het einde van de dag je huispak aantrekken
De dag zit erop en je bent lekker thuis. Hoe fijn is het om dan lekker je huispak aan te trekken! Warme sloffen eronder en je bent klaar voor de ontspannen avond.

26. Lekker buiten wandelen
Een fijne wandeling in de buitenlucht doet wonderen! In deze tijd bewegen we te weinig, we zitten veel. Bewust de tijd nemen voor een wandeling is daarom erg gezond. Frisse lucht en de spieren aan het werk zetten. Zoek ook nog een stukje natuur op en geniet van de mooie dingen om je heen. Je geest wordt als het ware gereset. 

27. Alle stoplichten staan op groen!
Je rijdt ergens heen en alles zit mee! Stoplichten op groen en je kunt zo doorrijden. Daar word je toch blij van 😉

28. Een kind dat naar je lacht
Kinderen zijn zo eerlijk en puur. Heerlijk als je een kind op straat ziet die je aankijkt en een brede glimlach opzet!

29. Een luchtballon zien!
“Kijkt! Een luchtballon!”. Bijna niemand kan het nalaten om dit te zeggen bij het zien van een luchtballon in de lucht. We worden er stiekem blij van en blijven er naar kijken. Geluksmomentje.

30. Een inspirerende quote tegenkomen
Je kijkt op social media of je leest een tijdschrift. Dan kom je ineens quote tegen die je raakt en inspireert. Een fijn gevoel. 

Nog 10 fijne geluksmomentjes…

31. Een zelf gekweekt plantje zien groeien
Iets zelf laten groeien heeft iets magisch. Je ziet hoe mooi de natuur werkt. Hoe planten met een beetje aandacht en zorg vanzelf groeien. Een klein stukje geluk.

32. Beseffen dat je goede vrienden hebt
Soms (of altijd?) is een geluksmomentje beseffen dat je iets hebt. Neem een momentje om te kijken naar de mensen om je heen. Wees dankbaar voor ze.

33. Samen lachen!
Lachen is gezond! Hoe fijn is het om samen te kunnen lachen. Om een woordgrapje, een leuk filmpje of gewoon omdat je zin hebt om te lachen. Het zorgt voor verbinding en ook je gelukshormonen worden gestimuleerd. Dat gebeurt zelfs wanneer je een nep glimlach opzet.

34. Handen vasthouden
Over straat lopen of op een bankje zitten en iemands hand even vasthouden. Gewoon omdat het fijn is, of omdat iemand dat even nodig heeft.

35. Bellen blazen!
Net als een kind die mooie ronde gekleurde bellen de lucht in blazen en kijken waar ze heen vliegen! 

36. Dans alsof er niemand kijkt
Je bent alleen thuis en heb een lekker muziekje opstaan. Laat je lekker gaan door te dansen op de muziek! Je geniet van de klanken en je lichaam beweegt vanzelf mee. Een momentje om van te genieten!

37. Een tochtje op de fiets
Een heerlijk stukje fietsen! De wind voelen, een lekker tempo fietsen en alle tijd om om je heen te kijken. Actief ontspannen en genieten.

38. Even gek doen samen
We zijn gewend om zo normaal mogelijk te doen. Maar soms is het fijn om dat los te laten: doe eens lekker gek samen! Huppel over straat, loop vrolijk hand in hand of spring van dat bankje af!

39. Besef dat je op een moment helemaal niks hoeft te doen
We lijken altijd wat te ‘moeten’ en zijn vaak druk. Maar soms… dan besef je je dat je op dat moment even helemaal niks hoeft te doen. Hoe fijn is dat?

40. De mooie maan in de lucht zien
Je kijkt uit het raam, het is donker. In die donkere lucht zie je een mooie heldere maan! Bijna magisch toch?

Er zijn nog zoveel geluksmomentjes om te ontdekken!

Ga op onderzoek uit en ontdek wat voor jou echt geluksmomentjes zijn. ‘Vang’ het momentje en hou het even vast. Geniet er bewust van. De dag gaat er echt anders uitzien wanneer je dit doet.

Wil jij jouw gelukmomentje met ons delen?

Leuk! Maak een foto van jouw geluksmomentje en schrijf erbij waarom dit zo’n fijn momentje voor jou was. We zullen deze momentjes delen op social media, zonder jouw naam erbij. Zo kun je anderen inspireren met jouw kleine geluk. Mail jouw geluksmomentje naar: info@onemomentaday.nl