Vertel eens in het kort, wie ben jij en wat is jouw beroep?

Mijn naam is Talia, ik ben 37 jaar en ik woon met veel plezier in het mooie Arnhem. Sinds een jaar ben ik mijn eigen concept gestart: One moment a day. ‘One moment a day’ gaat over geluk en werken aan je eigen geluk. De filosofie: als je elke dag één momentje van klein geluk opmerkt, maakt je jouw leven mooier. Wanneer je dit minimaal 40 dagen doet, train je je brein om gelukkiger te worden. Zo werk je dus met kleine stapjes aan je eigen geluk! Met One moment a day wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren om mee te doen. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier!

 

“Vrij kort daarna bedacht ik me dat dit een concept was waar anderen ook wat mee zouden kunnen doen”

Hoe ben jij bij deze leuke baan terecht gekomen?

Een tijd geleden heb ik een burn-out gehad. Een grote zoektocht om je weg in het leven weer te vinden. Op een moment bedacht ik dat ik voor mezelf elke dag één geluksmomentje zou vastleggen door het maken van een foto. Ik maakte een album en startte met verzamelen. Ik merkte meteen het positieve effect! Vrij kort daarna bedacht ik me dat dit een concept was waar anderen ook wat mee zouden kunnen doen. Diezelfde dag bedacht ik de naam ‘One moment a day’ en binnen een paar dagen stond de basis! Het klopte.

Welke opleiding of cursus heb jij gevolgd om jouw doel te bereiken?

One moment a day is eigenlijk een resultaat van de dingen die ik leuk vind en gedaan heb. Zo heb ik Opleidingskunde en NLP gestudeerd en vind ik het erg leuk om dingen vorm te geven. Maar vooral ook mijn eigen levenservaring heeft naar One moment a day geleid. Mijn eigen zoektocht naar geluk.

Wat denk jij dat jouw kracht is binnen jouw werk?

Ik denk dat ik zelf ervaringsdeskundige ben. Ondanks dat ik meestal een glimlach op mijn gezicht heb vind ik het niet altijd makkelijk om geluk te ervaren. Ik heb het zelf ook nodig om aan mijn geluk te werken en me te omringen door positiviteit. Ik kan daarnaast intens genieten van de kleine geluksmomentjes! Gek doen met een vriendin, een glimlach van iemand op straat of simpelweg de zon die doorkomt. Zo eenvoudig en tegelijkertijd zo mooi.

Wat maakt jouw baan de aller leukste?

Mensen inspireren en bij kunnen dragen aan het geluk van anderen! Wanneer ik vertel over mijn filosofie en mensen spontaan zeggen: “Ik ga het ook doen!” Of wanneer we op markten naar het geluksmomentje van mensen vragen, zie je dat hun gezicht gaat stralen als ze eraan terug denken. Sowieso hebben de mensen om mij heen het vaak over geluksmomentjes als ze mij zien, of ik krijg bijvoorbeeld appjes met geluksmomentjes. Dat draagt ook weer bij aan mijn geluksgevoel!

 

“Dat vond ik zo bijzonder. Het was voor mij echt een teken dat ik met iets goeds bezig ben”

 

Op het moment heb ik geluksproducten, geef ik workshops over geluk en heb ik ook al een gelukstraject met een groep mogen doen. De ervaringen die ik nu heb zijn erg positief! Na het gelukstraject gaven de meeste mensen aan dat hun geluksgevoel aanzienlijk gestegen was 🙂

Wat is het mooiste wat jij hebt meegemaakt op je werk?

Een tijdje geleden had een collega die in een moeilijke situatie zat een Boekje voor klein geluk gekocht. Ze ging ermee aan de slag. Een week later zag ik haar en zei ze enthousiast: “Na drie dagen geluksmomentjes verzamelen was m’n kijk op mijn leven veranderd! Mijn leven zelf is niet echt veranderd, maar ik zie nu de mooie dingen.” Ik vond dat zo mooi en dankbaar! Daarnaast ben ik een tijdje geleden ook gevraagd om drie vragen over geluk te beantwoorden door een Filosoof/Theoloog uit Amsterdam voor zijn lezing over geluk. Ik mocht ook aanwezig zijn bij zijn lezing. Hij sloot af met twee mensen die hem geïnspireerd op het gebied van geluk. Mijn naam werd genoemd! Dat vond ik zo bijzonder. Het was voor mij echt een teken dat ik met iets goeds bezig ben.

Heb jij nog andere dromen die jij graag achterna wilt gaan?

Mijn droom is zoveel mogelijk mensen bereiken met One moment a day. Mensen een tool geven om aan hun geluk te werken. Het afgelopen jaar heb ik veel hulp gehad van lieve vriendinnen bij markten en workshops. Ook dat is onderdeel van mijn droom: dat ik met een groep meiden mooie en betekenisvolle dingen kan doen. Samen de wereld een stukje mooier maken.

“Een wereld waarin kleine simpele momentjes ineens opgemerkt worden als geluksmomentjes”

Wat wilde jij vroeger als “kleine Talia” later worden?

Hmm, goede vraag! Ik weet het eigenlijk niet precies. Wat ik wel weet is dat ik altijd met creatieve dingen bezig was zoals tekenen. Daarnaast zei mijn moeder dat ik als klein meisje naar iedereen lachte op straat.

Hoe ziet Jouw mooie wereld eruit?

Een wereld waarin mensen lief voor elkaar zijn en om elkaar geven. Waarin mensen zich kunnen ontwikkelen vanuit hun sterke punten en passie, en vanuit daar hun eigen bijdrage kunnen leveren. Een wereld waarin kleine simpele momentjes ineens opgemerkt worden als geluksmomentjes.

Van welke momentje werd jij vandaag blij? 

Wil jij geïnspireerd worden door meer mooie verhalen? Kijk op Mijnmooiewereld.nl