Gelukslessen voor scholen

De belangrijkste lessen die kinderen kunnen leren
Neem contact met ons op!

Wij willen gelukkige kinderen

Gelukkig zijn. Dat is wat we uiteindelijk allemaal willen in het leven. Toch is dit niet altijd makkelijk en soms een zoektocht.

Hoe mooi is het om kinderen al te leren wat geluk is? Om ze te leren hoe ze geluk kunnen vinden? Ze te laten voelen? Het kind in zichzelf te blijven koesteren?

Daarom bestaan deze Gelukslessen. Wij willen kinderen op jonge leeftijd bewust maken van wat geluk is. Ze laten ontdekken waar ze blij van worden èn inzicht geven in hoe ze hun brein kunnen trainen. Zodat ze van gelukkige kinderen, gelukkige volwassenen worden.

Zo zien de Gelukslessen eruit

One moment a day | Geluksles

Gelukslessen

Een mooiere wereld begint bij gelukkige kinderen. Daarom hebben wij deze Gelukslessen ontwikkeld. De Gelukslessen zijn voor groep 4 t/m groep 8. In twee lessen van een (minimaal) uur gaan de kinderen met geluk aan de slag. Wat is nu eigenlijk geluk? Wat maakt jou gelukkig? Hoe voelt dat?

De kinderen gaan ervaren, voelen en plezier hebben. Ze vinden de weg naar positiviteit. Thuis gaan ze geluksmomentjes verzamelen. Een volledig traject waar de kinderen, maar ook de leerkracht en ouders een stukje gelukkiger worden.

One moment a day | Gelukles school

Gelukslessen aanbod

Met onze Gelukslessen willen we zoveel mogelijk kinderen en scholen bereiken. Daarom hebben we er voor gekozen om de Gelukslessen in verschillende vormen aan te bieden:

1. De leerkracht verzorgt de lessen zelf met het Gelukslessen pakket.

2. De Gelukslessen worden door ons gegeven aan de klas(sen).

3. Een Train-de-trainer workshop voor de leerkrachten. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

One moment a day | Gelukkige school

Samen gelukkig

Onze pijler is: Samen gelukkig. De Gelukslessen zijn voor de kinderen, maar ook voor de leerkracht en voor de ouders van de kinderen. Wij geloven dat geluk groter wordt, wanneer we het samen doen.

Zo krijgen de kinderen de Gelukslessen in de klas. De leerkracht gaat aan de slag met zijn of haar eigen geluk. Én de ouders gaan in gesprek met de kinderen over geluksmomentjes. Zo creëren we een mooie omgeving waarin kinderen en volwassenen meer geluk gaan ervaren én delen.

Op naar een mooiere wereld!

One moment a day | Les in geluk
One moment a day | Geluk scholen
One moment a day | Geluk scholen
One moment a day | Geluk school
One moment a day | Geluk school
One moment a day | Geluksles

Gelukkige scholen

Deze Gelukkige scholen gingen je voor! 

De Marlijn

Ontwikkelaars

One moment a day | Talia van Essen

Talia van Essen

Opleidingskundige & Trainer

Twee jaar ben ik bezig met het verder brengen van de missie & filosofie van One moment a day. Hoe mooi is het wanneer je als kind al leert wat geluk is en hoe het voelt. Welke invloed je er zelf op hebt? Daarom bestaan deze Gelukslessen. Ik wil kinderen een praktische tool geven om elke dag geluk te ervaren. Omdat elk kind recht heeft op geluk en het verdient om op te groeien tot een gelukkige volwassene. 

One moment a day | Talia van Essen

Annerieke van Son

Groepsleerkracht & Kinderpsycholoog

Vanuit mijn ervaring als leerkracht en kinderpsycholoog zie ik dat het enorm waardevol is wanneer kinderen op jonge leeftijd leren wat geluk is. In elke klas zitten leerlingen die al een negatief zelfbeeld hebben en de focus op het negatieve leggen. Op jonge leeftijd kunnen deze denkpatronen en het brein positiever gemaakt worden. Dit gun ik elk kind. Deze lessen zijn een mooie stap naar een positiever en gelukkiger leven.  

Volg ons op social media!