Een altijd vrolijke & sprankelende dame! Ariga danst letterlijk en figuurlijk door het leven. Met haar brede glimlach en haar aanstekelijke enthousiasme brengt ze ook bij anderen een glimlach op het gezicht. Een dag bestaat voor haar uit drie keer acht uur. Waarbij je dus acht uur hebt om leuk dingen te doen! Ariga’s boodschap: “Wees jezelf, dan ben je echt genoeg.”

 

Ik ben Ariga, 29 jaar en woon in Arnhem. Ik ben geboren in Teheran, ben Armeens en ik spreek Armeens en Iraans. Sinds mijn tweede woon ik in Nederland. Ik ben meer Hollands dan wat anders! Ik lust alleen geen kaas en geen drop! Maar wel kaas op mijn pizza.

 

Hoe ben je gekomen tot wat je doet?

Ik heb Facility Management gestudeerd. In mijn vierde jaar moest ik stage lopen en een afstudeeronderzoek doen. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld: ”Wat wil ik hierna het liefst gaan doen?” Omdat ik het op dat moment zelf nog niet wist, ben ik mensen in mijn omgeving gaan bevragen: “Als je uit alles kan kiezen en je hebt geen beperkingen? Wat zou je dan het allerliefste willen doen?” Ze gaven allemaal verschillende antwoorden, van een strandtent hebben in Spanje tot schoonheidsspecialiste. Zelf had ik nog geen idee. Het enige wat ik kon bedenken is dat ik mensen gelukkig wilde maken! Alleen hoe wist ik nog niet.

Daar ben ik in gaan duiken en ik heb mezelf de vraag gesteld hoe ik met mijn studie mensen gelukkig kan maken. Mijn conclusie? Ik wilde doen wat Robbert ten Brink doet, haha! Mensen en families bij elkaar brengen, liefde verspreiden! Dat is denk ik waar het om draait in het leven: liefde en familie.

 

Voldoening uit persoonlijk contact

Mijn studie Facility Management gaat om het wonen, werken en verblijven van mensen mogelijk maken. Dus toen bedacht ik me: “Hoe kan ik de plek waar iemand werkt zo inrichten dat hij daar gelukkig is?” Dat kan overal zijn, maar het is gewoon belangrijk dat je je daar fijn voelt en gelukkig voelt. Na mijn studie ben ik in de HR terecht gekomen en nu werk ik als ‘Global Mobility Officer’ bij Akzo Nobel. Ik help mensen verhuizen van het ene naar het andere land. Ik zorg ervoor dat alles geregeld is, zodat ze goed kunnen landen in het land waar ze naartoe gaan. Immigratie, scholing, maar ook dat hun partners invulling van hun dagelijks bestaan hebben.

Ik haal hier mijn voldoening uit! Het persoonlijke contact met mensen vind ik erg fijn. Ze krijgen het gevoel dat er goed voor ze gezorgd wordt en dat mensen zich om ze bekommeren! We zijn er voor ze. Daarbij vind ik het ook erg leuk om verhalen en avonturen van mensen te horen!

 

Wat is jouw passie?

Vroeger toen ik klein was wilde ik rokjes aan die omhoog gingen als ik rondjes ging draaien. Ik ging altijd dansen, alleen of met mijn moeder! Dansen was dus toen al een passie van me. Vanaf mijn 14e ben ik gaan stijldansen, ik was meteen verliefd! Met mijn danspartner ben ik wedstrijden gaan dansen. We begonnen onderaan de klasse en bij wedstrijden werden we dan eerste. In 2012 zijn we Nederlands kampioen geworden bij de debutanten en in 2014 bij de adults B Klasse. Als kers op de taart heb ik in 2017 met mijn danspartner 4e in het Nederlands klassement mogen staan in de hoofdklasse. Als ik dans ga ik meteen lachen! Ik word er vrolijk van! Tegelijkertijd triggert het soms ook mijn onzekerheid en wordt ik soms uit mijn comfortzone gehaald. Dat vind ik ook super leuk. Altijd wat nieuws en zoveel te ontdekken in jezelf.

Als ik dans ben ik echt mezelf. Mijn boodschap voor anderen: “Wees jezelf, dan ben je echt genoeg.” Dat bedenk ik mezelf ook. Ik ben goed zoals ik nu ben. Als ik laat zien wie ik ben, met mijn enthousiasme en positiviteit, dan kan het niet misgaan! Met mijn grote persoonlijkheid en de dingen die ik kan merk ik dat ik verschil kan maken! Dat zet ik in. Ik denk terug aan momenten dat iets lukte. Waarom zou het me nu dan niet lukken?

Ariga gaat dansend door het leven
De sprankelende Ariga
Ariga is wel in voor een grap

Wat maakt jou gelukkig in het leven?

Ik word blij van zoveel kleine dingen. Ik denk dat dat komt door het kindse wat ik in mij heb. De maan die in het donker straalt, mijn oma die in de tuin staat met haar petje op. Wanneer ik bij de Action de nutella-dippers dingetjes zie! Als ik mijn handzeep ruik! Die ruikt zo lekker! Als er een man voorbij loopt met een lekker geurtje.

Ik voel me soms ook nog een kind. Doe vaak waar ik op dat moment zin in heb. Ik denk ook praktisch. M’n fiets is twee keer gestolen, dan denk ik: “Kan ik op een andere manier met naar het werk?” Toen zei iemand: “Waarom koop je geen step?” Dus nu step ik elke dag naar mijn werk. Ik klap hem in en neem hem mee naar binnen. Dus nu ben ik het meisje met de step.

Laatst bedacht ik: ik ga touwtje springen! Ik ging rondje om mijn gebouw touwtje springen. Mijn buren gingen me aanmoedigen alsof het een wedstrijd was. Nu gaan mijn buren drie keer per week mee touwtje springen. Dus het is blijkbaar ook aanstekelijk.

Een dag bestaat voor mij ook uit 3 delen: 8 uur werken, 7 à 8 uur slapen en dan heb je nog 8 uur over m leuke dingen te doen! Zo probeer ik mijn dagen in te delen (met een klein powernap tussendoor soms). Ik zie mij werk ook niet als mijn leven, maar een onderdeel van mijn dag wat er ook voor zorgt dat ik leuke dingen kan doen. Leuke dingen doen zijn net zo belangrijk (eigenlijk veel belangrijker ;-)) dan werk. Mensen plannen vaak leuke dingen in het weekend, maar ik wil dat echt op mijn dagen integreren. Reistijd vind ik ook zonde en heb ik gelukkig niet.

 

Waar ben je goed in?

Ik zit me te bedenken hoe mensen mij zouden omschrijven… Een typische ram, haha. Mijn naam betekent ‘zonnestraal’ in Armeens. Dat probeer ik altijd ook na te leven. Positiviteit, vrolijkheid en goede energie, spontaniteit. Ik kan iets bedenken en dan wil ik het ook meteen doen! Ik wil het leven makkelijk maken. Voor mezelf en voor anderen. Lekker doen! En als iets me stoort wil ik het meteen oplossen.

Natuurlijk heb ik weleens iets wat ik minder leuk vind. Maar ik ga niet thuis zitten huilen. Ik denk dat ik heel makkelijk dingen kan laten gaan. Ik probeer niet te lang ergens mee te blijven zitten.

 

Heb je doelen die je wilt bereiken?

Ik leef gewoon lekker in het hier en nu. Ik heb weinig voor de toekomst gepland. Als ik echt iets wil en mijn zinnen er op zet, dan merk ook dat het ook wel komt. Wanneer je iets echt wil, dan bedenk ik alleen maar redenen waarom het wel zou kunnen! Dan komt het vanzelf wel op je pad.

Ariga maakt graag plezier
Ariga op vakantie
Ariga in het zonnetje

Kun je drie geluksmomentjes delen die je de afgelopen week had?

1. Mijn geluksmomentje van in deze coronatijd? Dat ik mijn sokken kon ‘Mari Kondo-en’. Ik vond de paren weer bij elkaar en ik werd daar zo blij van!

2. Ik heb ook een palmboompje gekocht voor mijn balkon. Elke keer als ik daar naar kijk, krijg ik zo’n chill gevoel.

3. De geur van jasmijn als ik op mijn balkon zit. Een heerlijke cappuccino erbij. Daar kan ik echt van genieten.

Maar ook touwtje springen met de buren. Alsof je lekker kind bent! Ik ben gaan skeeleren en ik heb ook veel gekocht voor thuis! Daarnaast vind het ook geweldig om muziek aanzetten en lekker te dansen! Ik heb niet andere mensen nodig om mijn geluk te maken.

 

Welke boodschap wil je andere vrouwen meegeven?

Wees wie je bent, dat is genoeg. Cliché, maar wel waar! De kracht die je zelf hebt, kun je op allerlei manieren inzetten. Je kunt daarmee verschil maken als je dat wilt.

 

Waar droom je van?

Het zou leuk zijn om een keer te trouwen ;-). Dus als er nog leuke mannen zijn die dit lezen, haha! Maar verder niet echt iets specifieks.

 

Liefs, Ariga Abnosian

 

Ben jij geïnspireerd door het mooie verhaal van Ariga? Neem een kijkje op haar Instagram @ariga__a.