‘Hou van jezelf; heftig, loyaal en onbeschaamd’, dit is de boodschap vanuit het boek ‘You Are A Badass’. Lisa is het hier helemaal mee eens. Elke vrouw die in de spiegel kijkt moet denken ‘wauw, wat ben ik mooi’. Met haar bedrijf ‘The woman you are’ ondersteunt Lisa vrouwen om zichzelf volledig te omarmen, de krachten en talenten, maar ook de minder sterke punten. Gewoon van jezelf houden. Lisa wil zo een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Lees haar inspirerende verhaal!  

Hi Lisa, kun je ons kort vertellen wat je in jouw dagelijks leven doet?

Als stijlcoach en stylist coach en ondersteun ik vrouwen op het gebied van authenticiteit. Ik help ze om hun kledingstijl te matchen bij hun persoonlijkheid. Enerzijds zodat zij zich helemaal zichzelf voelen en durven te zijn. Anderzijds zodat ánderen ook zien wie zij echt zijn. 

Wat is jouw passie?

Mijn passie is om vrouwen te laten stralen. Om ze in hun kracht te zetten en ze de beste versie van zichzelf te laten durven zijn. Dat begint vaak met het accepteren van jezelf, en daar kan stijlcoaching een grote rol in spelen. 

“Toen ik stijladvies kreeg zag ik, nota bene met behulp van alle kleren die ik gewoon in mijn kast had liggen, hoe mooi ik ben.”

Hoe ben je daarbij gekomen?

Ik heb zelf stijladvies gekregen en dat heeft mijn leven echt veranderd. Ik vond mezelf vooral te zwaar en niet voldoen aan een bepaald ideaalbeeld. Toen ik stijladvies kreeg zag ik, nota bene met behulp van alle kleren die ik gewoon in mijn kast had liggen, hoe mooi ik ben. Dat precieze moment was voor mij echt een keerpunt. De dag daarna wist ik: dit wil ik vrouwen ook brengen. Het duurde nog een jaar of 5 voordat ik er echt gehoor aan gaf. Doordat me het niet losliet wist ik zeker dat dit mijn passie was. 

Wat maakt jou gelukkig in het leven?

Van kleine dingen kan ik heel gelukkig worden. Van de kinderen die iets nieuws kunnen en vervolgens retetrots uit hun ogen kijken bijvoorbeeld. Of wanneer ze iets stouts doen en ik stiekem trots op ze ben, maar ze wel een standje moet geven. Of mijn man die weet dat hij een slechte grap maakt. De warmte van de zon op je huid voelen. Je niet druk hoeven maken. Buiten zitten met een kop koffie. Van die dingen. 

Wat me ook gelukkig maakt, is om andere mensen op te bouwen en liefde uit te delen. Ik ben wel een echte zorger. Daar krijg ik energie van. Wel weet ik dat een belangrijke voorwaarde om dat te kunnen doen is om zelf goed opgebouwd  te zijn en blijven. Goed voor jezelf zorgen en jezelf ontwikkelen.

Welke talenten gebruik jij? / Waar ben je goed in?

Vroeger dacht ik altijd dat het een zwakte was, maar nu zie ik dat het me heel goed maakt in mijn vak: ik ben introvert en hoogsensitief. Daardoor ben ik heel empatisch, kan ik goed luisteren en mensen echt op hun gemak stellen. Daarnaast heb ik oog voor detail. Inmiddels kan ik dit zien als een talent, een talent die ik dan ook graag ontwikkel. Goed doseren is hierbij voor mij belangrijk. Deze aspecten vertaal ik naar meerdere vlakken van mijn leven, zowel zakelijk als privé.

Heb je doelen/missie die je wilt bereiken?

Ik wil het principe van ‘jezelf niet mooi vinden’ uitroeien. Laatst hoorde ik iemand tegen een ander zeggen dat ze er goed uit zag. Haar antwoord:” ja, nou, maar heb je mijn schouders gezien. Die zijn zo breed!” Het lijkt wel alsof we onszelf niet meer mooi vinden, en dat heeft meer invloed op hoe we in het leven staan dan we denken. Via mijn bedrijf, maar ook via mijn (online) communicatiekanalen maak ik me daar hard voor. 

Photo credits: Djana Djordjevic van Revealyourbrand.nl.

Kun je drie geluksmomentjes delen die je de afgelopen week had? Waarom maakten ze je gelukkig?

De geluksmomentjes van afgelopen week bevonden zich vooral op privévlak. Vanwege corona zijn we vooral veel samen en thuis. Het online gedeelte van mijn bedrijven loopt gestaag door, maar de focus lag dus vooral op thuis. Dat leverde de volgende geluksmomentjes op. 

1. Dat we de quarantaine-code hebben gekraakt! We zitten nu door de coronacrisis veel thuis, wat voor ons wel even wennen is. Twee kinderen constant thuis, waarvan 1 kind thuis les moet krijgen. Een man die thuiswerkt, een peuter die aandacht wil en ik die ook nog wil werken. Nu hebben we een ritme gevonden en hebben mijn man en ik meer geïnvesteerd en gedisciplineerd ons aan de afspraken te houden. Mijn man begint om 5.00 met werken en ik ‘s middags. Zo kunnen we alles rondom het gezin goed delen. Nu zie je iedereen opbloeien! 

2. Dat moment dat mijn oudste vroeg of ik mee wilde kijken naar iets, en ik de ruimte ervaarde om de afwas neer te leggen en gewoon bij hem te zitten. Die afwas loopt niet weg, maar het moment van connecten wel!

3. De afgelopen week dronk ik veel koffie en ik merkte dat me dat steeds minder lekker ging smaken. Ik ben toen heel bewust gaan checken bij mezelf: heb ik zin in koffie of heb ik zin in iets? Nu drink ik koffie wanneer het me ook echt smaakt. Heel fijn!

Mag ik ook een vierde noemen? Ik doe het gewoon! Het weer wordt lekkerder en je voelt de zon op je huid. Uiteraard wel in de eigen tuin. Heerlijk!

Hoe maak jij de wereld mooier?  

Door mijn bedrijven en door mijn talenten te ontwikkelen. Naast stijlcoach ben ik ook marketeer. Ik heb ontdekt dat ik lesgeven heel leuk vindt, maar dat mensen het ook fijn vinden dat ik ze les geef. Ik praat heel rustig en kan complexe materie goed uitleggen. Dat vind ik supergaaf, maar tegelijk voel ik ook een soort van plicht om dit te ontwikkelen. Als iedereen dat zou doen dan zouden we samen de wereld zo mooi maken! En natuurlijk als stijlcoach; door echt naast vrouwen te staan en ze anders naar zichzelf laten kijken ‘door’ hun eigen kleding heen! 

Welke boodschap wil je anderen/andere vrouwen meegeven? 

De boodschap die ook in het boek dat ik nu aan het lezen ben naar voren komt. De titel van het boek is You Are A Badass. De boodschap in dat boek is hou van jezelf; heftig, loyaal en onbeschaamd. Als een kung-fu houdgreep. Alsof je de enige ter wereld bent. En weet dat je het verdient. 

“Dat elke vrouw op de wereld in de spiegel kijkt en denkt ‘wauw, wat ben ik mooi’. Elke dag weer.”

Waar droom je van?  

Dat elke vrouw op de wereld in de spiegel kijkt en denkt ‘wauw, wat ben ik mooi’. Elke dag weer. Dat klinkt misschien heel klein, maar dat stukje interactie heeft een ontzettend grote invloed op veel vlakken. Wanneer je je goed voelt en dicht bij jezelf blijft dan zul je alle rollen die je hebt – dus als vrouw, vriendin, moeder, werknemer etc. – en de keuzes die daarbij horen, vervullen vanuit eigen kracht authenticiteit. Je omarmt je kracht en je talenten, maar omarmt tegelijk de punten waar je minder sterk in bent, omdat je van jezelf houdt. Ik geloof echt dat de wereld dan op z’n mooist wordt. Als iedereen dicht bij zichzelf blijft denk ik dat we onszelf en elkaar gelukkig kunnen maken!  

Lisa van The woman you are

Ben jij geïnspireerd door het mooie verhaal van Lisa? Neem een kijkje op haar website thewomanyouare.nl of op haar Instagram @thewomanyouare.