“Als je je hart volgt, luister je niet meer naar je hoofd. Zo leef jij je leven vanuit gevoelens van klein geluk, lichtheid en liefde”

Wat is klein geluk voor jou?
Klein geluk zit voor mij in heel veel dingen. Om te beginnen wanneer ik wakker word en de dag mag beginnen (ik ben echt een blij ochtend mens). Voel ik waar ik behoefte aan heb op dat moment of voor het begin van de dag. Zo voel ik al het geluk dat ik in mijn leven ervaar en creëer.

Klein of groot geluk is voor mij dus echt iedere dag te kiezen voor het beste vanuit je hart en verbinding. Dingen doen die mij blij maken, hoe klein ze ook zijn.

 

Nu ik dit aan het schrijven ben, voel ik eigenlijk goed wat mij allemaal blij maakt en dat ik ontzettend gelukkig en dankbaar ben. Oké, goed. Klein geluk zit voor mij in bijna alles wat ik doe, omdat ik zo bewust hiermee bezig ben. Bijvoorbeeld nu wanneer de zon door mijn raam schijnt en de ruimte vult met warmte en licht… Ja, ik ben echt een zon en zomer mens.

Ben je bewust bezig met geluk in het dagelijks leven?
Ja, zeker! Ik ben bewust bezig met geluk in mijn dagelijks leven. Ik stem constant af op mijn intuïtie en gevoel waardoor ik mijn leven mag leven met een gevoel van vrijheid en blijheid. Als ik merk dat ik het kleine geluk niet kan voelen ga ik bij mijzelf onderzoeken wat er onder verstopt zit en heal ik dit stuk. Hierdoor kunnen er geen valse overtuigingen, verstoringen of blokkades vastzetten. Waardoor ik in de flow kan blijven, de constante flow/stroom van positiviteit en geluk.

Welke geluksmomentjes beleefde jij afgelopen week?
Mooie vraag… maar ook een moeilijke omdat het zoveel is… Na een lange tijd op Bonaire te hebben overwinterd en gewerkt. Weer echt thuiskomen in mijn eigen huis. Het zien van al mijn lieve vrienden en om mijn zus en mijn neefjes weer te zien en te knuffelen. Het weer in mijn eigen huis wonen met mijn eigen spullen en rituelen, heerlijk! Waar ik ook echt van heb genoten was weer de lange boswandelingen, we hebben zoveel mooie natuur hier in Arnhem. Heerlijk!

En het laatste maar daarom niet het minst belangrijke: Ik ben deze week ook weer begonnen met werken in de praktijk. Werken met vrouwen die zijn vastgelopen of een hulpvraag hebben brengt mij zoveel voldoening en klein en groot geluk. Ik ervaar zoveel klein en groot geluk tijdens het werken met mijn klanten. Hun openheid, hun proces, alle innerlijke werk en het belangrijkste: het thuiskomen bij hunzelf! Mensen inspireren, healen, ondersteunen en begeleiden geeft mijn ongelooflijk veel energie, geluk en voldoening…

Aan wie geef jij klein geluk weg?    
Aan mijn ouders omdat zij niet het makkelijkste leven leven en aan alle mensen die op zoek zijn naar zichzelf en geluk… 

 

Susanne

 

Wil jij meer momentjes van Susanne zien? Volg haar op Instagram @susannequartel