Klein geluk vanuit een Tiny house

Wat is geluk?
Al sinds een jonge leeftijd ben ik gefascineerd door de term “geluk”. Wat is geluk nu eigenlijk? En wanneer ben je gelukkig? Rond mijn 16e besloot ik dit te gaan onderzoeken voor mijzelf. Ik bevroeg iedereen die enigszins verstand of geen verstand van geluk leek te hebben. Nooit waren de antwoorden hetzelfde. Dat vond ik erg interessant: als mens zijn wij uniek en zo is ons geluksbeleving ook uniek.
Ik kwam terecht bij een geluksdeskundige en stelde dezelfde vraag. “Geluk is als je tevreden bent”, was haar (of zijn?) antwoord. In een wereld waarin alles mogelijk is en succes in materiële zaken wordt uitgedrukt, lijkt tevredenheid vaak ver te zoeken.

Gelukkiger met minder
Toen ik voor het eerst over minimalisme hoorde, was ik deels verbaasd, deels blij verrast. Ik was ervan overtuigd dat men in essentie niet veel nodig heeft, maar wist niet hoe ik het in praktijk moest brengen. Geïnspireerd door anderen die minimalisme beter nastreven dan ik, ging ik steeds bewuster om met aankopen.

“Ik voel mij geborgen in mijn kleine huis waarin ik minimalisme in praktijk kan brengen.”

Minimalisme in mijn Tiny house
Minimalisme gaat in mijn beleving goed samen met geluk. Hoe minder je nodig hebt, hoe sneller je tevreden bent. Hoe minder je bezit, hoe minder zorgen je hebt. Ik word blij van belevingen, zoals nieuwe plekken ontdekken en nieuwe dingen leren. Kleiner wonen en groots leven past dan ook heel goed bij mij. Onlangs ben ik in een Tiny house gaan wonen! Het bevalt dan ook heel goed. Ik heb alles wat ik nodig heb en meer. Ik kom helemaal tot rust in een natuurlijke omgeving waar ik veel buiten kan zijn. Bij elk zonnestraaltje gaan de deuren open. Ik voel mij geborgen in mijn kleine huis waarin ik minimalisme in praktijk kan brengen.