Geniet van elk moment, zowel van lichte als de donkere momenten.

Een groot deel van mijn leven zocht ik geluk in de buitenwereld. Ik hield van mooie spullen en zo gauw ik geld had, gaf ik het uit aan kleding, make-up en tassen. Ik was altijd bezig met leven in de toekomst: ‘Als ik… dan ben ik gelukkig.’ Vul zelf maar in. Denken we niet allemaal vaak op deze manier?

Mijn weg naar geluk
En toch kwam dit grote geluk maar nooit. Onderweg ernaartoe kwamen er wel weer nieuwe dingen op mijn pad waardoor het geluk onbereikbaar leek. Als ik nu terugkijk, ben ik vanaf mijn tienerjaren nooit echt intens gelukkig geweest. Natuurlijk wel korte momenten, maar niet het geluk dat vanuit het diepste van je ziel komt. Ik kampte vanaf die leeftijd ook met veel gezondheidsproblemen, die mij altijd tegenhielden om echt gelukkig te zijn.

Tot een paar jaar geleden de knop in een keer omging. Ik was in die periode in therapie voor mijn chronische vermoeidheid. Mijn ergotherapeute gaf mij de tip om het boek ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle eens te lezen. De tekst was voor mij zo’n eye-opener! Mijn mindset maakte een totale shift door. Ik zat zo diep op de bodem van de put en in een keer zag ik het licht. Ik zag mijn leven, de hele wereld in een ander licht!

Kortstondig geluk is te vinden in de buitenwereld, maar echt geluk vind je alleen binnen in jezelf.

Ik zag de wereld heel anders; veel scherper en kleurrijker. Ik kon genieten van de kleinste momenten, zoals de warmte van de zon op mijn huid, een koel briesje door mijn haren, een lekkere kop cappuccino en een goed gesprek. Alle dingen die bijna niets kosten, maar oh zo kostbaar zijn!
Ik geef niet meer zoveel om uiterlijke vertoning. Ik ben goed zoals ik ben. Mijn geld geef ik nu vooral uit aan mijn gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Inspirerende boeken, cursussen en gezond eten. Ik ben nog steeds chronisch ziek, maar gelukkiger dan ooit! 

Ik leef nu geluk. Met mijn eigen concept ‘Love this Moment’ wil ik anderen inspireren om te genieten van elk moment. Zowel de lichte als de donkere momenten, want juist dit samenspel maakt het leven zo mooi. Ik kan geluk zien in een verdrietig moment. Hoe bijzonder is dat?

Welke geluksmomentjes beleefde jij de afgelopen week?
Op mijn eigen site had ik elke week het item ‘Lichtpuntjes van de week’. Dit was een fotoverslag van alle momenten waar ik die week blij van werd. Hoog tijd om dit weer op te pakken! Mijn geluksmomentjes van afgelopen week waren het afspreken met een van mijn Instagramvrienden en dan beseffen dat het in real life net zo goed klikt als online! Ook heb ik mooie stappen gezet in het opzetten van mijn webshop, ik word zo blij als ik daarmee bezig ben. Verder genoot ik van de momenten dat buiten de zon scheen en de natuur zo mooi tot leven komt. De gesprekken met mijn vriend en samen gek doen en lachen. Maar ook de mooie contacten en gesprekken die ik online heb, ik ben zo dankbaar voor de mooie mensen die ik op deze manier leer kennen!

Aan wie geef jij klein geluk weg?
Ik geef klein geluk aan mijn vriend. Hij heeft een hele zware periode achter de rug en het gaat nu eindelijk een beetje beter. De kleine geluksmomentjes gaan hem nu ook opvallen. Ik hoop dat er nu betere tijden voor hem aankomen, dat verdient hij echt!

 

Nayana

 

Wil jij meer momentjes van Nayana zien? Volg haar op Instagram @lovethismoment