Denk niet aan een roze olifant…

In deze maatschappij zijn we erg gericht op wat we niet hebben. We zien online wat anderen wel hebben. Al die (te) mooie plaatjes en perfecte levens. En zelf denk je vooral aan wat jij niet hebt. Helpt dit je? Nee… 

Roze olifant
Ken je het principe van de roze olifant? Als je de opdracht krijgt: “Denk niet aan een roze olifant.” Wat zie je dan in je gedachten? Die roze olifant! Dat komt door dat je brein het woordje ‘niet’ niet begrijpt. Je brein hoort eigenlijk alleen ‘roze olifant’ en tadaa, daar is hij in jouw gedachten. Wanneer jij denkt aan wat jij niet hebt, zal jouw brein zich bezighouden met wat er ontbreekt en zorgt dit voor een negatieve spiraal. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Maar als je dan niet aan ‘die roze olifant’ mag denken, waar denk je dan wel aan?

Van ‘denk niet aan de roze olifant’ naar: “Denk wel aan de paarse lama!”  
Kijk naar wat je wel hebt of wilt hebben. Wanneer je je aandacht richt op wat je wel hebt en waar je blij van wordt, zal jouw brein zich richten op het positieve! Dus als je niet aan de roze olifant mag denken, bedenk je dan waar je wel aan wilt denken. Bijvoorbeeld een ‘paarse lama’! Zie je hem al voor je? Zie je hem niet? Scroll dan even naar beneden ;-).  

Denk aan wat jou wel gelukkig en blij maakt
We zijn geneigd om veel aandacht te besteden aan wat we niet hebben of willen. Wat juist helpt is het denken aan de positieve dingen in het leven! Train jouw brein dus om kleine geluksmomentjes op te merken. Zie het momentje, houd het vast en voel wat het met je doet. Word je er blij van? Je brein zal hier meer van willen! En waar je je aandacht op richt, groeit. Dus in jouw hoofd zullen deze kleine momentjes groter worden en zal de weg naar geluk, momentje voor momentje, steviger worden!